viernes, 1 de junio de 2012

La UME obre portes a noves modalitats i s'inicia en la escalada en bloc.


L'escalada en bloc consisteix en pujar blocs de roca de entre 1 i 3 metres (o més si ets valent) sense corda amb la precaució de col·locar els matalassos de seguretat anomenats crashpads per protegir la zona de caiguda. Es tracta d'una modalitat en que la qualitat primordial es la força explosiva.

El bloc és potser la manera més social de practicar l'escalada i a la vegada la més independent ja que no és imprescindible anar amb un company. Per practicar-ho es necessita crashpad, peus de gat i magnesi a més de diversos complements opcional com raspall per netejar els cantells, esparadrap per protegir la pell i una petita radio per donar ambient. Es tracta d'una activitat ideal per la iniciació de l'escalada al medi natural ja que la sensació d'alçada no es un factor limitant i la necessitat d'equipament personal es redueix al calçat.

Projecte Diumenges al Bloc!

Després d'explicar diverses vegades que no es volia tornar a comprar matalassos per les instal·lacions de la UME, vam ampliar el material de SEAM l'adquisició de dos crashpads nous i un llibre de ressenyes. Amb l'escusa de donar a coneixer aquesta modalitat a l'entitat vam organitzar una sortida de diumenge per estrenar-los.

A aquella sortida de prova vam participar 6 o 7 persones on la immensa majoria eren escaladors/es habituals però mai havien provat aquesta modalitat. La idea va agradar, es tractava d'una activitat de fàcil organització i ideal per a tots els públics; des de gent que es voli iniciar a l'escalada fins la gent més que vol tibar com boixos fins que es fa de nit.

Des de llavors hem començat a organitzar una sortida cada 1 o 2 mesos a les principals zones de les rodalies de Barcelona. Ja hem tastat tres destinacions; Can Boquet (Vilassar de Dalt) amb roca de tipus granit , Savassona (Vic) amb roca de tipus arenisca,  Sant Joan de Vilatorrada (Manresa) amb roca de tipus conglomerat i arenisca.

El darrer Diumenge al Bloc va ser el passat 13 de maig amb 24 participants de tots els nivells, des de alguns que era la primera vegada que sortien a escalar en roca fins a vuitè-gradistes. Tot un èxit!

Amb una participació exponencial i un interès constant sobre l'activitat hem aconseguit del projecte Diumenges al Bloc! fer una sortida de referència al Boulder de la UME.

Podreu trobar les imatges de les sortides a: www.facebook.com/BoulderUME

Us esperem a la propera!

Salut i Grau!




No hay comentarios:

Publicar un comentario