viernes, 1 de junio de 2012

Fontainebleau: el paradís europeu del boulder



El passat mes de febrer vam viatjar fins al bosc de Fontainebleau, Ho podriem definir com la meca de la escalada en bloc al vell continent. Situat a 1 hora al sud de París, els 40km^2 de bosc de Fontainebleau envolta a la població que li dona nom i a una dotzena de municipis més. Dins d'ell es troben centenars de sectors d'escalada. El tipus de roca es arenisca amb formes que imiten la pell d'un cocodril. Un indret únic i impressionant.

Els blocs estan identificats per un número i color per trobar-ho fàcilment a la guia. A més hi pots trobar circuits de blocs amb graus similars per no haver-hi de perdre temps buscant-lo, només tibar i tibar! Per donar una idea de la immensitat de blocs que pots trobar-hi us diré que hi ha una guia amb només els problemes de setè i vuitè grau.

Malauradament em va sorprendre la netedat  de tot el bosc, especialment les zones d'escalada. Dic malauradament per que aquí per desgracia t'acabes acostumant a veure com la gent omple tots els sectors de brutícia i quasi arribes a pensar que no hi ha remei...

El que s'ha de tenir en compte es el temps, no sempre acompanya durant aquesta època de l'any i les pluges son comuns. Durant la nostra estancia no va ser una excepció, va ploure durant dos dies sense parar, solució; anar a conèixer les sales d'escalada dels voltants. Res a veure amb les que tenim al nostre pais, realment son immenses.

Bleau, tot una experiència 100% recomanable!

Salut i Grau!




No hay comentarios:

Publicar un comentario