jueves, 24 de mayo de 2012

El boulder, més boulder que mai



Ja fa molts anys que, gracies a un visionari grup d'escaladors, la UME disposa d'una sala d'escalada. Des de llavors, molts hem conegut la nostra passió, la nostra forma de vida. Hem entrat a formar part d’un sentiment: el món vertical com a sinònim de lluita i superació constant, on l'únic rival a batre és un mateix.


En aquestes últimes temporades, s’han realitzat canvis importants a les instal·lacions per permetre evolucionar i continuar millorant poc a poc: s’han comprat i renovació de més de 100 preses que permeten augmentar la varietat i qualitat de l’entrenament; s’han adquirit nous matalassos que tan falta feien per acabar d'assegurar les zones de caiguda i evitar danys; també destaca la renovació del campus board amb nous llistons de fusta menys lesius i més adherents; i, finalment, s’ha elaborat i aprovat una normativa, un horari i un registre d'entrada sortida que permet dur un control l’ús.


Gracies a l'últim punt, i amb l’el·laboració de diferents estadístiques, podem afirmar orgullosos que ja som més de 30 persones les quehi anem cada setmana a tibar com bous de les regletes de la UME, a superar-nos i suar de valent per trencar els nostres límits personals.

No obstant, vull recordar que, en aquests últims 15 anys, l’escalada esportiva ha evolucionat a passos gegants demostrant que, la capacitat humana en el món vertical no té límits. Una revolució que ha estat possible gracies, d’una banda, a les millores de materials d'escalada (peus de gat ultra adherents, cordes dinàmiques, equipaments de vies a prova de bombes...). I, d’altra banda, pel gran augment de número de sales d'escalada de qualitat i entrenadors especialitzats.

Aquests avenços han obert l’escalada i, secundàriament, l'entrenament a gent de tots els nivells i possibiliten que els esportistes professionals continuïn trencant les barreres del que és possible. Aquest escaladors, representen un model per tots aquells qui ens agrada l’escalada, ens transmeten la seva la passió, els seus coneixements i els seus valors. I què? Això ens motiva moltíssim, ens donen unes ganes boges de  lluitar, tal i com ho fan ells.

Per això, voldria recordar que, malgrat aquestes aquestes millores que ha experimentat el boulder de la UME, la sala continua sent, en essència, la mateixa que fa 10 anys: un punt comú per a totes aquelles persones compartim aquest estil de vida, perquè, ja ho sabeu, és una manera de viure.

Allà es comença, s’aprèn i es va assolint nivell. No obstant, una vegada s’arriba un nivell determinat, s’ambiciona aconseguir més i seguir desenvolupant-se en aquest món. Això, però, planteja el fet d’abandonar la UME per marxar a altres sales per continuar progressant ja que el nostre boulder no té la capacitat suficient per donar cabuda a nivell d’entrenament superior. D'aquesta manera, hi perdem gent, una importantíssima font de coneixement pel grup i talent, molt de talent.

La UME, com a entitat de muntanya, necessita invertir en aquest tipus d'instal·lacions per tal d'aconseguir una sala d'escalada de qualitat per tota la comunitat d'escaladores i escaladors de la comarca, i així com per potenciar aquest esport de muntanya tant a nivell d'iniciació com a nivell avançat.

Per què un dia ens van dir que ‘era impossible’, però ho vam intentar.

Salut i Grau!

1 comentario:

  1. Estoy contigo, cada día hay más personas entrenando en el boulder y la verdad es que se hace pequeño, pero a disfrutar de lo que tenemos hasta que podamos tener algo mejor.

    ResponderEliminar